Soalan-Soalan Lazim (FAQ) yang sering ditanya. Sila baca dengan teliti.

 1. Apakah itu domain?
  – Domain adalah identiti alamat unik yang diakhiri extension .com / .net / .info / .org. Sebagai contohnya: pakarniaga.com
   
 2. Bagaimana nak buat carian nama domain?
  – Sila buat carian nama domain kegemaran anda di www.domainmurah.pakarniaga.com.
   
 3. Bagaimana nak beli /melanggan domain baru?
  – Melanggan domain  boleh di www.domainmurah.pakarniaga.com. Selepas membuat pilihan semasa carian nama domain. Seterusnya boleh terus Checkout. Tutorial daftar domain juga disediakan di sini.
   
 4.  Langganan domain berapa perlu bayar?
  – Bayaran mengikut harga domain iaitu dari RM20.00 sehingga RM150.00 setahun & langganan perlu diperbahuri setiap 1 tahun atau mengikut pakej tahunan langganan yang dipilih samada 1 tahun, 2 tahun atau sehingga 10 tahun.
   
 5. Bagaimana untuk transfer domain ke Pakar Niaga?
  – Pihak kami boleh membantu anda membuat pindahan domain dari sebarang domain provider lain secara PERCUMA! Sila ke  www.domainmurah.pakarniaga.com dan pilih menu Domain > Transfer.
   
 6. Bagaimana untuk membuat bayaran ke Pakar Niaga?
  – Tuan/Puan boleh membuat bayaran terus ke akau PayPal kami ke PayPal [at] PakarNiaga.com atau ke perbankan tempatan kami. Sila emel ke  billing [at] PakarNiaga.com untuk mendapatkan maklumat akaun kami secara serta-merta. *Nota: Sila tukar [at] kepada @
   
 7. Bagaimana untuk menghubungi bantuan sokongan Pakar Niaga?
  – Tuan/Puan boleh hubungi kami di menu Hubungi atau klik sini. Tuan/Puan akan dilayan oleh staff kami & ia mungkin mengambil masa sehingga 1-3 hari bekerja.
Anda Mungkin Meminati
CloseKongsi Kepada Rakan

Arrow Left Kongsilah info ini kepada keluarga, sanak-saudara serta kenalan anda. Semudah klik 'LIKE' & 'SHARE'. Pahala pun dapat. Sebarang cadangan untuk memperbaiki mutu & kualiti perkhidmatan kami amat dialu-alukan.

Pakar Niaga Brand Supporter

FANPAGE
KONGSILAH INFO INI


Share