DOMAIN PERCUMA

Pakar Niaga 24 May 2013

Promosi Daftar Domain Percuma

 

DAPATKAN DOMAIN .COM / .NET / .ORG / .INFO / .BIZ

SECARA PERCUMA DI SINI!!!!

 

Siapa nak Domain .Com Percuma? & Hosting PERCUMA?

Kalau ditanya, benda dapat secara PERCUMA, siapa yang taknak… Semua nak! :-)

Domain Percuma

Peminat Domain Percuma

 

Tetapi jika ditanya semula, Tahukah apakah itu Domain? Mungkin tak semua akan menjawab ‘tahu’. Mungkin sebahagian akan berdiam. Atau mungkin ada yang bertanya semula kepada kami…

Tanya Domain Percuma

Tok Din bertanya tentang kegunaan Domain

 

Atas keperihatinan kami, kami memberi peluang untuk mengetahui apakah itu domain & bagaimana untuk memilikinya (Domain Percuma) secara percuma.

Nak Domain Percuma & Hosting Percuma mudah sahaja. Jeng3x…

Cuba lihat gambar di bawah.

Domain Percuma | Teka Iklan

Domain Percuma | Teka Iklan Pakar Niaga

 

Cuba teka, berapa kos kasar untuk menghasilkan atau membuat pelekat (stiker) iklan bertanda Pakar Niaga.com tersebut?

Jika Cik/En./Tuan/Puan berjaya menjawab dengan tepat atau sesiapa yang dapat keputusan yang paling hampir akan diberi Domain Percuma*!

 

 PERCUMA! PERCUMA! PERCUMA!

DOMAIN PERCUMA

.Com / .Net / .Org / .Info / .Biz

 +

UPDATED!!!

HOSTING 2GB BERNILAI RM150.00

PERCUMA! PERCUMA! PERCUMA!

 

Sila lihat keputusan terdahulu di sini.

>> Domain Percuma (Keputusan 7) (05 – 11 Jul 2013) <<

Domain Percuma (Keputusan 6) (28 Jun – 04 Jul 2013)
Domain Percuma (Keputusan 5) (21 Jun – 27 Jun 2013)
Domain Percuma (Keputusan 4)
 (14 Jun – 20 Jun 2013)
Domain Percuma (Keputusan 3) (7 Jun – 13 Jun 2013)
Domain Percuma (Keputusan 2)
 (31 Mei -6 Jun 2013)
Domain Percuma (Keputusan) (24 Mei – 30 Mei 2013)

 

PENYERTAAN (DITUTUP SEMENTARA WAKTU)

1. Terbuka kepada sesiapa sahaja kecuali ahli keluarga & kakitangan Pakar Niaga.

2. Untuk menyertai cabaran ini, pastikan anda telah FOLLOW Pakar Niaga dengan mengisi email di bawah ini:-


 

Hanya peserta yang telah Follow Pakar Niaga sahaja layak menyertai cabaran ini. Ia bertujuan untuk memudahkan & mempercepat memperoleh keputusan:-

3. Sila tinggalkan jawapan anda di ruangan komen di bawah berserta nama domain yang anda ingini. Contohnya:-

Jawapan: RM10.00
Domain Idaman: www.NamaDomain.com

Tips: Sila rujuk ‘Clue’ terkini cabaran di keputusan yang terkini..

4. Sila buat semakan nama domain yang anda ingini di sini:-

Taip Nama Domain


Contoh: pakarniaga atau pakar-niaga

Pilih Extension
com co net
org info biz

 

Status Daftar Domain Percuma

5. Status domain mestilah boleh didaftarkan (‘Available‘) atau keluar butang ‘ADD‘ bagi melayakkan mendapat domain percuma seandainya menang. Jika sebaliknya (Domain tidak ‘Available’) atau keluar butang ‘TAKEN‘ kami berhak membatalkan & menggantikan mereka yang layak untuk menerima domain percuma ini.

6. Di ruangan Website, sila copy & paste URL Facebook anda kerana jika anda menang, anda akan dihubungi melalui email facebook atau email anda.

7. Jika ada lebih dari seorang yang berjaya menjawab dengan tepat, cabutan nama akan dibuat.

 

PESERTA 

Antara peserta yang terlibat  bergiat aktif adalah:-

  1. Adril Maizan
  2. Mrhanafi
  3. Sara
  4. Bahrain
  5. Joe
  6. Suhaimi Jainal
  7. Kakiblog
  8. Shammira
  9. Syarih
  10. Najibmisbah
  11. Ruzami Salleh
  12. Daniel Naim
  13. Kamil
  14. Kamil Salleh
  15. Eryati

 

PETUNJUK JAWAPAN

Sila dapatkan petunjuk aka ‘clue’ jawapan di http://www.pakarniaga.com/domain-percuma-keputusan-6 atau klik sini.

 

HADIAH

  1. Pemenang bertuah akan disponsor Domain .Com / .Net / .Org / .Info / .Biz secara PERCUMA!
  2. UPDATED! Hosting Percuma 2GB! Ya Percuma!!!! -atau-
  3. UPDATED! Jika Cik/En./Tuan/Puan menggunakan blog dari blogger atau mempunyai blog .blogspot.com sendiri, kami bantu UPGRADE kan blog menggunakan Domain yang anda menangi secara PERCUMA!!! Tiada lagi .blogspot.com…. Baru blog lebih gempak!
  4.  Peluang untuk memenangi lagi Domain Percuma melalui cabutan bertuah & hadiah-hadiah yang sedang dirahsiakan.. Rahsia, rahsia….

 

TEMPAT PERTAMA

  1. Domain .COM / .NET / .ORG / .INFO / .BIZ PERCUMA!
  2. Hosting 2GB PERCUMA!
  3. BONUS! Diberikan akaun sebagai Manager Prepaid PakarSMS yang bernilai RM89.90. Disponsor oleh PakarSMS.net
  4. Peluang berganda di cabutan bertuah pada akhir kempen.

 

TEMPAT KEDUA

  1. Hosting 2GB PERCUMA!
  2. BONUS! Diberikan akaun sebagai Manager Prepaid PakarSMS yang bernilai RM89.90. Disponsor oleh PakarSMS.net

 

TEMPAT KETIGA

  1. Hosting 2GB PERCUMA!

 

CABUTAN BERTUAH

Pemenang cabutan bertuah minggu ke-3 telah diumum. Sila rujuk Domain Percuma (Keputusan 3) untuk mengetahui pemenangnya.

Minggu ke-8 akan dibuat cabutan bertuah ATAU setelah kempen berjaya mendapat ketiga-tiga pemenang. Berikut adalah peserta & bilangan penyertaan yang layak untuk cabutan kelak. Susunan adalah berdasarkan peserta yang telah memberi jawapan terkumpul dari minggu 1 hingga minggu ke-6.

  1. Kamil Salleh (14 penyertaan | 2+2) – Peserta minggu ke-4
  2. Sara (11 penyertaan | +2) – Peserta paling ‘hot‘ di Pakar Niaga
  3. Bahrain (11 penyertaan | +2) – Pemenang cabutan bertuah minggu ke-3
  4. Eryati (4 penyertaan | +0) – Peserta baru minggu ke-5
  5. Syarih (2 penyertaan | +2) – Peserta saat akhir minggu ke-3
  6. Shammira (3 penyertaan) – (Gegurl & blogger cun dari Jitra, Kedah)
  7. Kakiblog (2 penyertaan) – blogwalker paling aktif
  8. Kamil (2 penyertaan) – Peserta minggu ke-4
  9. Danial Naim (2 penyertaan) – Peserta minggu ke-4
  10. Ruzami Salleh (1 penyertaan)
  11. Najibmisbah (1 penyertaan)
  12. Adzril Maizan (1 penyertaan)
  13. Mrhanafi (1 penyertaan)
  14. Joe (1 penyertaan)
  15. Suhaimi Jainal (1 penyertaan)

 

Bilangan penyertaan ini adalah berdasarkan bilangan jawapan terkumpul yang telah dijawab oleh peserta dari minggu 1 hingga minggu ke-6.

Minggu 1 –  1 jawapan = 1 penyertaan
Minggu 2 –  2 jawapan = 2 penyertaan
Minggu 3 –  2 jawapan = 2 penyertaan
Minggu 4 –  2 jawapan = 2 penyertaan
Minggu 5 –  2 jawapan = 2 penyertaan
Minggu 6 –  2 jawapan = 2 penyertaan

Minggu ke-7 ini, kami sekali lagi memberi peluang yang sama. Peserta boleh menjawab 3 jawapan & layak memperoleh 3 penyertaan untuk kempen cabutan bertuah ini.

 

Minggu 7 –  3 jawapan = 3 penyertaan

 

BERITA BAIK!

2 penyertaan tambahan akan diberikan kepada rakan-rakan yang membuka artikel untuk mempromosikan kempen ini di blog masing-masing. Ia diberi setiap kali terdapat artikel atau entri baru dibuka. Lebih banyak anda membuka entri atau artikel baru mengenai kempen ini, lebih banyak penyertaan anda!

 

KEPUTUSAN

1. Cabaran berakhir pada  30 Mei 2013, 06 JUN 2013, 13 Jun 201320 Jun 2013,  27 Jun 201304 Julai 201311 Julai 2013 tepat jam 11.59PM.

2. Keputusan akan dimaklumkan pada 12 Julai 2013 jam 1.00PM. Keputusan adalah muktamad.

3. Hadiah Domain Percuma & Hosting Percuma tidak boleh ditukar kepada wang ringgit & tidak boleh bertukar milik atau dijual pihak ketiga.

4. Untuk mendapatkan info terkini dan keputusan dengan lebih cepat, sila FOLLOW kami di sini:


 

5. Cik/En./Tuan/Puan juga boleh FOLLOW kami di Twitter kami seperti berikut:-

>> http://twitter.com/pakarniaga

6. Atau pun juga LIKE fanpage kami di:-

>> http://www.facebook.com/pakarniaga

 

SINOPSIS KEMPEN DOMAIN PERCUMA PAKAR NIAGA

Kami berhasrat untuk menjalankan kempen ‘Domain Percuma‘ ini sekurang-kurangnya 1 bulan sekali. Seandainya ada kesempatan, mungkin 2 minggu sekali atau seminggu sekali. Jadi, sila lah datang semula ke halaman web kami untuk mendapatkan kemaskini terkini.

 

Kempen sebegini adalah suatu peluang untuk rakan-rakan blogger yang mempunyai impian untuk menaiktaraf pengetahuan mereka dalam dunia blogging tanpa sebarang modal. Ramai rakan blogger yang bermula dengan platform sistem CMS (pengurusan kandungan) dari Blogger mengimpikan untuk memiliki weblog melalui platform WordPress atau mengimpikan untuk setanding dengan rakan-rakan blogger yang telah terkenal seperti Denaihati, Amanz, MohdFairiz aka Reezluv dan sebagainya.

Oleh kerana ia memerlukan pengetahuan yang teknikal & modal, mungkin ramai yang mengambil sikap tunggu & lihat. Jika diberi tugasan ini kepada designer atau webmaster untuk setupkan weblog WordPress, cas dikenakan untuk setup weblog ini paling minimum sahaja sudah RM100.00. Servis design blog yang murah sekitar RM250 & ke atas. Kos domain & hosting tidak termasuk lagi dalam pakej.

Iya lah, hasil pendapatan di blog peribadi belum ‘masyuk’ lagi.. Bila dah nak ‘famous’ sikit dan dah ada modal, baru ‘upgrade’.

Hal ini suatu pengalaman yang pernah kami lalui juga. Tak mustahil sebahagian dari kita akan bertindak sedemikian juga.

Perjalanan dunia blogging Denaihati juga sama iaitu bermula dari platform blogger & kemudiannya beralih ke platform WordPress untuk mendapatkan autoriti & fungsi pengurusan blog yang lebih dinamik & canggih. Suatu pilihan yang tepat & sangat bijak! Tahniah kepada rakan-rakan blogger yang telah berjaya menempah nama di persada tanah air!

Dengan memiliki domain & hosting sponsor dari Pakar Niaga, anda boleh setup blog Wordpess kurang dari 1 minit! Semudah 1 klik! Ya! benar! Setup weblog WordPress tidak lagi sesukar dahulu! Hosting yang canggih & disediakan puluhan sistem web dengan proses pemasangan automatik! Tak percaya, cubalah.. ^_^

Sistem Pemasangan Web Automatik

P/S: Cubalah jawab sahaja. Sebab nanti di akhir kempen ini akan dibuat cabutan bertuah. Salah pun tak mengapa. Tak salah mencuba. Selamat mencuba. ^_^

P/P/S: Gagal dalam percubaan itu adalah lebih baik daripada gagal untuk mencuba.

 

Ikhlas,

 

Admin Pakar Niaga

Carian Google Berkaitan

Domain percuma net info com |

Close


Kongsi Kepada Rakan

Arrow Left Kongsilah info ini kepada keluarga, sanak-saudara serta kenalan anda. Semudah klik 'LIKE' & 'SHARE'. Pahala pun dapat. Sebarang cadangan untuk memperbaiki mutu & kualiti perkhidmatan kami amat dialu-alukan. Kami dahului ribuan terima kasih.

60 Pendapat setakat ini.

  1. muja says:

    alamak,, terlambar sudah,, huhu

  2. […] untuk beri duit raya kepada blogger. Lebih kurang sama seperti contest yang telah kami adakan, Cabaran Domain Percuma – Teka harga buat stiker PAKAR […]

  3. AkuBahrain says:

    jawapan pertama: RM1.70
    jawapan kedua: RM1.60

  4. syafiq says:

    Jawapan: RM1.50
    Domain Idaman: www. responseme .net

    • Pakar Niaga says:

      TAHNIAH! @Syafiq,
      Berpeluang menyertai cabaran ini.
      ada 2 baki jawapan.. 1 Jawapan, 1 Penyertaan.

      Ikhlas,

      Pakar Niaga

  5. adarain says:

    Jawapan pertama : 1.90
    Jawapan kedua : 1.80

  6. Assalamualaikum…..
    Entri Promosi Terbaru Daripada Saya

    Semoga promosi ini sedikit sebanyak dapat memberi penjenamaan kepada saya dan juga pihak tuan. Sama-sama dapat manfaatnya.

    http://bloggertopstar.blogspot.com/2013/06/siapa-mahu-domain-dan-hosting-percuma.html

    Sekian, terima kasih…

    • Pakar Niaga says:

      @Waalaikummussalam @Kamil Salleh,

      Terima kasih membuka artikel. 2 penyertaan tambahan diberikan lagi.
      Saudara memang ‘Hot’ di Pakar Niaga.

      Ikhlas,

      Pakar Niaga

  7. […] > http: //www. pakarniaga.com/domain-percuma […]

  8. Keputusan dijangka diumumkan hari ini, siapalah peserta bertuah ya? Agaknya pukul berapa akan diumumkan nanti?

    • Pakar Niaga says:

      @Kamil Salleh,

      Keputusan telah diumumkan. Sila rujuk kempen Domain Percuma (Keputusan 5) di berita.

      Ikhlas,

      Pakar Niaga

  9. syarih says:

    jawapan : rm1.95
    rm2.65

  10. AkuBahrain says:

    2)RM2.00,
    3)RM 2.90
    3)RM2.80
    4)RM 2.70
    5)RM 1.99
    6)RM1.80
    7) RM 1.60

    ALL THE BEST kepada peserta lain.

  11. kamil says:

    Salam sejahtera…

    Semoga semua peserta berjaya. Selamat mencuba…

    Entri terkini : http://bloggertopstar.blogspot.com/2013/06/berita-baik-domain-percuma-masih-dibuka.html

  12. kamil says:

    Assalamualaikum…

    Minta izin nak letak entri terkini di sini sebagai entri promosi.
    Saya akan adakan promosi ini untuk kali ke dua..jom mari baca artikel kedua saya di :

    http://bloggertopstar.blogspot.com/2013/06/domain-percuma-daripada-pakarniagacom.html

    • Pakar Niaga says:

      @Kamil Salleh,

      Terima kasih atas sokongan saudara. 2 penyertaan tambahan lagi diberi.

      Ikhlas,

      Pakar Niaga

  13. kamil says:

    Jawapan ke 2 : RM2.50
    Domain Idaman : bloggertopstar .com

Page 2 of 2«12

 

Pakar Niaga Brand Supporter

FANPAGE




KONGSILAH INFO INI


Share