DOMAIN PERCUMA (KEPUTUSAN 7)

Pakar Niaga 12 July 2013

Promosi Daftar Domain Percuma

SIAPAKAH WIRA & WIRAWATI PAKAR MENEKA DOMAIN PERCUMA?

SAAT DINANTI-NANTI TELAH TIBA!

Assalamualaikum w.b.t.

Akhirnya…. Saat dinanti-nanti telah tiba! Inilah saat-saat yang dinanti-nanti… Tepat jam 12.00AM, 12 Jun, maka berakhirlah cabaran Domain Percuma yang telah masuk minggu ke-7.

 

SYABAS! kepada rakan-rakan blogger yang menyertai kempen & menjayakan kempen sehingga kini. Sumbangan komen & sokongan anda selama ini amat kami hargai.

Menang atau kalah, itu perkara biasa (lazim) bagi pandangan kami. 
Tiada apa yang luar biasa.

Apa yang lebih penting, semangat mencuba & berani gagal dalam mencuba, itulah yang kami lihat sangat luar biasa. Tahniah & tepuk tangan untuk diri masing-masing kerana anda telah berjaya berada pada kelompok ahli ‘berani gagal mencuba‘.  Anda memang HEBAT!

Tak ramai yang berjiwa kental untuk berada pada kelompok ini.

Semestinya ada yang akan menang, & ada juga akan pulang dengan hadiah kekalahan. Hadiah kekalahan itu bukanlah suatu yang tiada nilai. Ia sebenarnya jauh lebih bernilai dari nilai kemenangan itu. Hadiah untuk kita memperbaiki suatu kelemahan & kekurangan diri & seterusnya berada pada suatu tahap yang lebih baik lagi. Kekalahan & kegagalan itu suatu pengalaman yang bernilai.

 

“Setelah di analisis daripada minggu pertama hingga ke minggu ke 6, hanya di minggu ke 4 sahaja ada yang meneka hampit tepat. Apabila keputusan minggu ke 6 ada peserta jawab dengan tepat. Saya akan pilih untuk minggu terakhir ini dengan jawapan yang saya berikan dahulu yang saya rasakan memang tepat…” – Kamil Salleh

Apabila gagal sekali, dua kali mahupun tiga kali, tindakan kita akan menjadi lebih baik & lebih cekap lagi, walaupun setelah gagal mencuba beberapa kali. Kita semua diberi akal yang cukup bijak dalam membuat penilaian. Hal inilah yang perlu dimanfaatkan untuk kesenangan & kebahagiaan di masa-masa akan datang.

 Berbalik kepada kempen Domain Minggu ke-7 ini, kami hebahkan untuk tatapan bersama.

SEDUTAN KEPUTUSAN CABARAN DOMAIN MINGGU 1-6

Merujuk kepada keputusan pertama terdahulu di entri Domain Percuma (Keputusan)Domain Percuma (Keputusan 2) ,  Domain Percuma (Keputusan 3) tidak ada peserta yang berjaya menjawab dengan tempat atau hampir tepat walaupun petunjuk aka ‘clue’ telah diberikan. Untuk Domain Percuma (Keputusan 4) barulah ada 1 peserta yang telah berjaya menjawab hampir tepat. Pada minggu ke-5 di keputusan Domain Percuma (Keputusan 5) tiada peserta menjawab hampir tepat..

Pada sedutan  Domain Percuma (Keputusan 6) kami amat teruja kerana terdapat salah seorang peserta menjawab dengan ‘TEPAT‘ & sepatutnya ia suatu ‘petunjuk’ aka ‘clue’ tambahan untuk para peserta mendapatkan jawapan dengan lebih tepat.

 Siapakah orang pertama, kedua mahupun ketiga yang berjaya menjawab? Mungkin menjadi tanda tanya ramai peserta..

(@Rahsia ~~ bagi kempen ini menjadi lebih suspenX2.. ). Pada minggu ke-7 ini … Siapa akan berjaya minggu ini? Ada atau tidak yang berjaya menjawab ya? … Suspen sikit…

Domain Percuma | Teka Iklan

Domain Percuma | Teka Iklan

 

JAWAPAN PENYERTAAN

Berikut adalah jawapan dari para peserta Pakar Niaga.

 

JAWAPAN PENYERTAAN MINGGU KE-7

Beberapa jawapan dari peserta-peserta untuk minggu  ini adalah seperti berikut:-

  • Eryati (eryati.blogspot.com) – RM0.90, RM1.45 & RM1.85 & (Peserta Gegurl & Terpantas minggu ini)
  • Sara (tapakkaki.com) – RM0.50, RM2.00 & 2.20 (Peserta Gegurl & ‘Hot’. Kedua terpantas minggu ini)
  • Syarih (blogsyarih.com) – RM0.60, RM0.85 & RM1.85 (Peserta pakar last minute)
  • Kamil Salleh (bloggertopstar.blogspot .com) – RM0.95, RM1.00 & 1.90 (peserta yang paling Macho & ‘Super Hot’)
  • Syafiq – RM1.50 (Peserta baru minggu 7)
  • Shammira (cleopatrachentaamira.blogspot.com) – RM0.99, RM1.59 & 1.95 (Gegurl & blogger cun dari Jitra, Kedah)
  • Bahrain (akubahrain.com) – RM1.60 & RM1.70 (peserta pemenang cabutan bertuah minggu ke-3)

 

JAWAPAN PENYERTAAN MINGGU KE-6

Beberapa jawapan dari peserta-peserta untuk minggu ini adalah seperti berikut:-

  • Kamil Salleh (bloggertopstar.blogspot .com) – RM0.95 & RM1.00 (peserta yang paling Macho & ‘Super Hot’)
  • Syarih (blogsyarih.com) – RM2.30 & RM2.40 (Peserta pakar last minute
  • Sara (tapakkaki.com) – RM2.20 & 2.00 (Peserta terpantas & paling ‘Hot’)
  • Bahrain (akubahrain.com) – RM1.90 & RM1.80 (peserta pemenang cabutan bertuah minggu ke-3)

 

JAWAPAN PENYERTAAN MINGGU KE-5

Beberapa jawapan dari peserta-peserta untuk minggu ke-5 ini adalah seperti berikut:-

  • Sara (tapakkaki.com) – RM2.50 & 1.80 (Peserta terpantas & paling ‘Hot’)
  • Shammira (cleopatrachentaamira.blogspot.com) – RM2.90 & RM2.40 (Gegurl & blogger cun dari Jitra, Kedah)
  • Kamil Salleh (bloggertopstar.blogspot .com) – RM2.60 & RM3.00 (peserta yang paling Macho & ‘Super Hot’)
  • Eryati (eryati.blogspot.com) – RM2.80 & RM2.90 (Peserta Gegurl)
  • Bahrain (akubahrain.com) – Jawapan pilihan tiada kerana memberi lebih dari 2 jawapan (peserta pemenang cabutan bertuah minggu ke-3)
  • Syarih (blogsyarih.com) – RM1.95 & RM2.65 (Peserta pakar last minute)

 

JAWAPAN PENYERTAAN MINGGU KE-4

Beberapa jawapan dari peserta-peserta untuk minggu ke-4 terdahulu:-

  • Najibmisbah – RM33 (ini mesti tak tahu ‘clue’)
  • Ruzami Salleh – RM3.80 (ada 1 slot penyertaan tidak ditebus)
  • Sara – RM0.90 & RM2.00 (peserta yang paling ‘hot’)
  • Daniel Naim – RM1.70 & RM2.50 (peserta baru)
  • Kamil – RM1.80 & RM2.50 (peserta baru)
  • Bahrain – RM2.20 & RM2.80 (peserta pemenang cabutan bertuah minggu ke-3)
  • Kamil Salleh aka Bicarahati Aksara – RM2.50 & RM2.80 (peserta kontroversi)

 

PESERTA CABUTAN BERTUAH

Berikut adalah senarai nama peserta terkini dan jumlah penyertaan yang layak untuk cabutan bertuah.

  1. Kamil Salleh (19 penyertaan | 3+2) – Peserta minggu ke-4
  2. Sara (14penyertaan | +3) – Peserta paling ‘hot‘ di Pakar Niaga
  3. Bahrain (13 penyertaan | +2) – Pemenang cabutan bertuah minggu ke-3
  4. Eryati (7 penyertaan | +3) – Peserta baru minggu ke-5
  5. Syarih (5 penyertaan | +3) – Peserta saat akhir minggu ke-3
  6. Shammira (6 penyertaan | +3) – (Gegurl & blogger cun dari Jitra, Kedah)
  7. Kakiblog (2 penyertaan) – blogwalker paling aktif
  8. Kamil (2 penyertaan) – Peserta minggu ke-4
  9. Danial Naim (2 penyertaan) – Peserta minggu ke-4
  10. Syafiq (1 penyertaan) – Peserta baru minggu ke-7
  11. Ruzami Salleh (1 penyertaan | +1)
  12. Najibmisbah (1 penyertaan)
  13. Adzril Maizan (1 penyertaan)
  14. Mrhanafi (1 penyertaan)
  15. Joe (1 penyertaan)
  16. Suhaimi Jainal (1 penyertaan)

 

PENGHARGAAN

Sebagai tanda penghargaan, kami sekali lagi ‘highlight’ semula pemenang cabutan bertuah minggu ke-3. Pihak kami ingin mengucapkan TAHNIAH! kepada pemenang cabutan bertuah di minggu ke-3, yakni saudara Bahrain aka AkuBahrain (akubahrain.com)

TAHNIAH!  TAHNIAH! TAHNIAH!

Beliau telah memiliki weblog nya yang bernama:-

Adarain.com

Blog Adarain.com

 

SINOPSIS KEMPEN DOMAIN PERCUMA PAKAR NIAGA

Kempen sebegini  adalah suatu peluang untuk rakan-rakan blogger yang mempunyai impian untuk menaiktaraf pengetahuan mereka dalam dunia blogging tanpa sebarang modal. Ramai rakan blogger yang bermula dengan platform sistem CMS (pengurusan kandungan) dari Blogger mengimpikan untuk memiliki weblog melalui platform WordPress atau mengimpikan untuk setanding dengan rakan-rakan blogger yang telah terkenal seperti Denaihati, Amanz, MohdFairiz aka Reezluv dan sebagainya.

Oleh kerana ia memerlukan pengetahuan yang teknikal & modal, mungkin ramai yang mengambil sikap tunggu & lihat. Jika diberi tugasan ini kepada designer atau webmaster untuk setupkan weblog WordPress, cas dikenakan untuk setup weblog ini paling minimum sahaja sudah RM100.00. Servis design blog yang murah sekitar RM250  & ke atas. Kos domain & hosting tidak termasuk lagi dalam pakej.

Iya lah, hasil pendapatan di blog peribadi belum ‘masyuk’ lagi.. Bila dah nak ‘famous’ sikit dan dah ada modal, baru ‘upgrade’.

Hal ini suatu pengalaman yang pernah kami lalui juga. Tak mustahil sebahagian dari kita akan bertindak sedemikian juga.

Perjalanan dunia blogging Denaihati juga sama iaitu bermula dari platform blogger & kemudiannya beralih ke platform WordPress untuk mendapatkan autoriti & fungsi pengurusan blog yang lebih dinamik & canggih. Suatu pilihan yang tepat & sangat bijak! Tahniah kepada rakan-rakan blogger yang telah berjaya menempah nama di persada tanah air!

Dengan memiliki domain & hosting sponsor dari Pakar Niaga, anda boleh setup blog Wordpess kurang dari 1 minit! Semudah 1 klik! Ya! benar! Setup weblog WordPress tidak lagi sesukar dahulu! Hosting yang canggih & disediakan puluhan sistem web dengan proses pemasangan automatik! Tak percaya, cubalah.. ^_^

 Sistem Pemasangan Web Automatik

 

KEPUTUSAN DOMAIN PERCUMA MINGGU KE-7

Kini dinanti-nantikan pengumuman untuk cabaran Domain Percuma minggu ini..

Diumumkan…. @Jeng3x ~~~ (kasi suspen lagi..)

 

TAHNIAH! TAHNIAH! TAHNIAH!

Ketiga-Tiga pemenang telah ditemui Minggu Ini!

 

Berikut adalah sedutan Bakal Pemenang Minggu ke-4

  • Sara – RM0.90 & RM2.00 (peserta yang paling ‘hot’)

Berikut adalah sedutan Bakal Pemenang Minggu ke-5

  • Kamil Salleh (bloggertopstar.blogspot .com) – RM0.95 & RM1.00 (peserta yang paling Macho & ‘Super Hot’)

 Bakal Pemenang minggu ke-7 jatuh kepada……..

  • Kamil Salleh (bloggertopstar.blogspot .com) – RM0.95, RM1.00 & 1.90 (peserta yang paling Macho & ‘Super Hot’)
  • Shammira (cleopatrachentaamira.blogspot.com) – RM0.99, RM1.59, 1.95, RM2.40 & RM2.90 (Gegurl & blogger cun dari Jitra, Kedah)
  • Eryati (eryati.blogspot.com) – RM0.90, RM1.45, RM1.85, 2.80 & 2.90 (Peserta Gegurl & Terpantas minggu ini)
  • Sara – RM0.50, RM0.90, RM1.80, RM2.00, RM2.20 (peserta yang paling ‘hot’)
  • Syarih (blogsyarih.com) – RM0.60, RM0.85 & RM1.85, RM1.95, RM2.40, & RM2.65 (Peserta pakar last minute)

 

JAWAPAN PELEKAT STIKER PAKAR NIAGA

Domain Percuma | Teka Iklan

Domain Percuma | Teka Iklan

(YANG BERTANDA ‘PAKARNIAGA.COM’ SAHAJA)

RM1.00

 

KEPUTUSAN PEMENANG

1. TEMPAT PERTAMA: Kamil Salleh! Syabas!

2. TEMPAT KEDUA: Shammira! Piuwet3x.. TAHNIAH!

3. TEMPAT KETIGA: Sara & Eryati (Kedua-duanya menjawab RM0.90 hampir tepat)

 

Berikut adalah hadiah untuk pemenang-pemenang bertuah…..

 

TEMPAT PERTAMA

  1. Domain .COM / .NET / .ORG / .INFO / .BIZ PERCUMA!
  2. Hosting 2GB PERCUMA!
  3. BONUS! Diberikan akaun sebagai Manager Prepaid PakarSMS yang bernilai RM89.90. Disponsor oleh PakarSMS.net
  4. Peluang berganda di cabutan bertuah pada akhir kempen.

 

TEMPAT KEDUA

  1. Hosting 2GB PERCUMA!
  2. BONUS! Diberikan akaun sebagai Manager Prepaid PakarSMS yang bernilai RM89.90. Disponsor oleh PakarSMS.net

 

TEMPAT KETIGA

  1. Hosting 2GB PERCUMA!

 

Maka minggu ini akan dibuat cabutan bertuah.

Bilangan penyertaan ini adalah berdasarkan bilangan jawapan terkumpul yang telah dijawab oleh peserta dari minggu 1 hingga minggu ke-7.

Minggu 1 –  1 jawapan = 1 penyertaan
Minggu 2 – 2 jawapan = 2 penyertaan
Minggu 3 – 2 jawapan = 2 penyertaan
Minggu 4 – 2 jawapan = 2 penyertaan
Minggu 5 – 2 jawapan = 2 penyertaan
Minggu 6 – 2 jawapan = 2 penyertaan
Minggu 7 – 3 jawapan = 3 penyertaan

2 penyertaan tambahan akan diberikan kepada rakan-rakan yang membuka artikel untuk mempromosikan kempen ini di blog masing-masing. Ia diberi setiap kali terdapat artikel atau entri baru dibuka. Lebih banyak anda membuka entri atau artikel baru mengenai kempen ini, lebih banyak penyertaan anda!

Cabutan bertuah akan dibuat selepas solat terawih & Insyaallah cabutan dibuat seawal jam 10.30PM. Keputusan cabutan Bertuah akan dapat dimaklumkan secepat mungkin bagi memberi laluan pihak pengurusan kami menunaikan ibadat puasa dengan baik hari ini.

 

Domain Percuma | Teka Iklan

Domain Percuma | Teka Iklan

Tahniah Peserta Bertuah yang telah menang!

1. Sila tebus hadiah DOMAIN PERCUMA Anda dengan mendaftar di http://www.domainmurah.pakarniaga.com/ terlebih dahulu.
2. Sila tebus hadiah Hosting anda di sini.
3. Sila tebus hadiah di PakarSMS.net dengan Logmasuk dengan Facebook & hubungi En. Amin melalui public / private messgage di sana.

 

Semua peserta yang tidak berjaya akan layak memperoleh saguhati bernilai RM5.00 & akan dikreditkan ke akaun di http://www.domainmurah.pakarniaga.com/. Anda boleh menggunakan kredit ini untuk mendaftar domain di masa-masa akan datang.

Tambahan RM5.00 akan diberikan kepada peserta yang mendaftar sebagai ahli kami di http://www.aminjohar.com/ & http://pakarsms.net. Ia semudah menekan butang ‘Login with Facebook‘ yang terdapat di halaman web tersebut. Identiti & privasi akaun facebook anda sangat selamat kerana sistem tidak menyimpan atau merekod katalaluan facebook.

 

Terima kasih atas kerjasama semua peserta bagi menjayakan kempen ini sehingga saat ini. Insyaallah pihak kami akan membuka peluang & kempen-kempen seterusnya sedikit masa lagi. Jumpa lagi! 

 

Ikhlas,

 

Admin Pakar Niaga™

Close


Kongsi Kepada Rakan

Arrow Left Kongsilah info ini kepada keluarga, sanak-saudara serta kenalan anda. Semudah klik 'LIKE' & 'SHARE'. Pahala pun dapat. Sebarang cadangan untuk memperbaiki mutu & kualiti perkhidmatan kami amat dialu-alukan. Kami dahului ribuan terima kasih.

16 Pendapat setakat ini.

  1. eddie says:

    tahniah lah kepada pemenang

  2. Shammira says:

    Heeheee, akhirnyaaa.. Menang jugak.. xdpt domain pn xpa ttp mnang kn.. thanks bro amin johar 4 the contest..

    huhu, xtau nak tebus hadiah lagu mana..hahaha

    • Pakar Niaga says:

      @Shammira,

      Boleh ke hubungi kami untuk tebus hadiah.
      Staff kami akan respon untuk tindakan selanjutnya.

      Ikhlas,

      Pakar Niaga

  3. […] Saguhati Rm 50 dari blog Denaihati sempena ulangtahun ke 5. Hari ini dapat hadiah hosting 2GB dari pakarniaga. Terima kasih daun keladi. ‘Contest’ dari pakarniaga pun saya dapat nombor last juga tapi ‘still’ dapat […]

  4. Sara says:

    Alhamdulillah terpampang juga nama sara kat situ :)
    terima kasih tuan :)
    tahniah kepada pemenang pertama.

    • Pakar Niaga says:

      @Sara,

      TAHNIAH! Sara antara peserta pertama yang menjawab paling hampir tepat..
      Jika tidak, mungkin kempen akan menjadi lebih lama.. ^_^

      TAHNIAH!

      Ikhlas,

      Admin Pakar Niaga

    • kamil salleh says:

      Tahniah…dan terima kasih buat Sara serata rakan2 lain…Good Luck Semua…

  5. kamil salleh says:

    Assalamualaikum…..

    Minta kebenaran daripada admin untuk meletakkan artikel terkini yang mana sudah menggunakan domain.com bukannya domain. blogspot .com. Dengan ini maka apa yang pakarniaga .com buat amat memuaskan sekali. Mereka cepat mengendalikan setiap tugasan yang customer perlukan. Tidak kira waktunya, mereka bekerja sentiasa memberi yang terbaik untuk menyakini bahawa hosting tempatan adalah dalam kalangan yang terbaik. Terima kasih pakarniaga .com iaitu tuan Amin Johar.

    http://www.bloggertopstar.com/2013/07/saya-menang-domain-dan-hosting-percuma.html

    Sekian, terima kasih.

    Wassalam….

  6. Terima kasih banyak2x untuk admin Tuan Amin Johar (PakarNiaga.com) kerana berjaya menganjurkan teka sticker dan hadiah yang disediakan iaitu domain dan hosting sebagai ganjaran. Semoga PakarNiaga.com terus maju jaya… Insya Allah…

    • Pakar Niaga says:

      Amin3x..
      Terima kasih atas sokongan @Kamil Salleh & rakan-rakan semua. Hadiah yang ditawarkan mungkin tidak seberapa. Kami akan mengemaskini & mendapatkan lebih dana lagi untuk kempen & cabaran di masa-masa akan datang. Ia masih dalam perancangan & analisis. Semoga kempen seterusnya akan lebih meraih lagi.

      @Kami Salleh, sila tebus hadiah ya. Selewat-lewatnya sebelum 18 Julai.

      Terima kasih atas sokongan semua.

      Ikhlas,

      Admin Pakar Niaga

  7. Alhamdullah…syukur kepada Allah Taala yang Maha Berkuasa kerana telah memilih dan memberi hidayah dan clue yang terbaik utk saya analisis keputusan tersendiri dgn mengambil kira keputusan yg lepas…

    Saya dah rasa jawapan saya memang betul ketika minggu ke 6 lagi. Sebab tu saya buat sedikit ulasan di pusingan ke 7, tapi masih ramai yg tidak perasan kerana pada minggu ke 4 ada peserta jawab hampir tepat, saya buat perkiraan pada hampir tepat, dan saya buat tekaan pertama RM0.95 dan tekaan ke 2 iaitu RM1.00 (diambil keputusan Minggu ke 4 iaitu RM0.90 drp SARA hampir tepat).

    Maka pada minggu ke 7 saya tidak perlu jawapan lain lagi, tapi demi memenuhi segala syarat ditetapkan oleh pihak penaja terpaksa saya membuat tekaan semula iaitu RM0.95, RM1.00 dan RM1.90.

    Alahamdulillah tekaan saya memang tepat…saya yakin dengan keputusan saya, kini dah sah saya adalah pemenang bertuah dan juga peserta yakni rakan2 saya juga iaitu Sara dan Shammira. Tahniah buat mereka….

    • Pakar Niaga says:

      @Kamil Salleh,

      TAHNIAH!
      Analisa yang terbaik dari saudara.

      Ikhlas,

      Pakar Niaga

      • kamil salleh says:

        Terima kasih…segalanya dan semuanya….jika ada apa2 kesalahan harap dimaafkan…moga lebih bertambah erat lagi tali salatulrahim antara kita. Insya Allah…

  8. eryati says:

    wah…ada nama ERYATI d sana..tahniah pemenang pertama…menyesal tak tiru jawapan dia..ekekek…apapun tahniah…tq penganjur

    • Pakar Niaga says:

      @Eryati,

      TAHNIAH!

      Menang seri dengan @Sara. Walaupun jawapan @Sara dianggap lebih tepat sedikit berbanding @Eryati, kami bermurah hati beri kedua-dua sekali mendapat tempat ke-3.
      P/S: kalau tiru mesti dapat sama naik dengan pemenang pertama: @Kamil Salleh. 😀

      Ikhlas,

      Pakar Niaga


 

Pakar Niaga Brand Supporter

FANPAGE




KONGSILAH INFO INI


Share