DOMAIN PERCUMA (KEPUTUSAN 6)

Pakar Niaga 5 July 2013

Promosi Daftar Domain Percuma

Inilah saat-saat yang dinanti-nanti… Tepat jam 12.00AM, 05 Jun, maka berakhirlah cabaran Domain Percuma yang masuk minggu ke-6. TAHNIAH! kepada rakan-rakan blogger yang menyertai kempen ini. Anda memang Terpilih dari yang Terpilih!

 

Merujuk kepada keputusan pertama terdahulu di entri Domain Percuma (Keputusan)Domain Percuma (Keputusan 2) ,  Domain Percuma (Keputusan 3) tidak ada peserta yang berjaya menjawab dengan tempat atau hampir tepat walaupun petunjuk aka ‘clue’ telah diberikan. Untuk Domain Percuma (Keputusan 4) barulah ada 1 peserta yang telah berjaya menjawab hampir tepat & Domain Percuma (Keputusan 5) tiada peserta menjawab hampir tepat.. Siapakah orang pertama kedua mahupun ketiga yang berjaya menjawab ye….? Mungkin menjadi tanda tanya ramai peserta.. (@Rahsia ~~ bagi kempen ini menjadi lebih suspenX2.. ). Pada minggu ke-6 ini … Siapa berjaya minggu ini? Atau ada tak yang berjaya menjawab ye? … Suspen lagi..

Domain Percuma | Teka Iklan

Domain Percuma | Teka Iklan

Berikut adalah jawapan dari para peserta Pakar Niaga.

JAWAPAN PENYERTAAN MINGGU KE-6

Beberapa jawapan dari peserta-peserta untuk minggu ke-5 ini adalah seperti berikut:-

  • Kamil Salleh (bloggertopstar.blogspot .com) – RM0.95 & RM1.00 (peserta yang paling Macho & ‘Super Hot’
  • Syarih (blogsyarih.com) – RM2.30 & RM2.40 (Peserta pakar last minute
  • Sara (tapakkaki.com) – RM2.20 & 2.00 (Peserta terpantas & paling ‘Hot’)
  • Bahrain (akubahrain.com) – RM1.90 & RM1.80 (peserta pemenang cabutan bertuah minggu ke-3)

 

JAWAPAN PENYERTAAN MINGGU KE-5

Beberapa jawapan dari peserta-peserta untuk minggu ke-5 ini adalah seperti berikut:-

  • Sara (tapakkaki.com) – RM2.50 & 1.80 (Peserta terpantas & paling ‘Hot’)
  • Shammira (cleopatrachentaamira.blogspot.com) – RM2.90 & RM2.40 (Gegurl & blogger cun dari Jitra, Kedah)
  • Kamil Salleh (bloggertopstar.blogspot .com) – RM2.60 & RM3.00 (peserta yang paling Macho & ‘Super Hot’)
  • Eryati (eryati.blogspot.com) – RM2.80 & RM2.90 (Peserta Gegurl)
  • Bahrain (akubahrain.com) – Jawapan pilihan tiada kerana memberi lebih dari 2 jawapan (peserta pemenang cabutan bertuah minggu ke-3)
  • Syarih (blogsyarih.com) – RM1.95 & RM2.65 (Peserta pakar last minute)

 

JAWAPAN PENYERTAAN MINGGU KE-4

Beberapa jawapan dari peserta-peserta untuk minggu ke-4 terdahulu:-

  • Najibmisbah – RM33 (ini mesti tak tahu ‘clue’)
  • Ruzami Salleh – RM3.80 (ada 1 slot penyertaan tidak ditebus)
  • Sara – RM0.90 & RM2.00 (peserta yang paling ‘hot’)
  • Daniel Naim – RM1.70 & RM2.50 (peserta baru)
  • Kamil – RM1.80 & RM2.50 (peserta baru)
  • Bahrain – RM2.20 & RM2.80 (peserta pemenang cabutan bertuah minggu ke-3)
  • Kamil Salleh aka Bicarahati Aksara – RM2.50 & RM2.80 (peserta kontroversi)

 

PESERTA CABUTAN BERTUAH

Berikut adalah senarai nama peserta terkini dan jumlah penyertaan yang layak untuk cabutan bertuah.

  1. Kamil Salleh (14 penyertaan | 2+2) – Peserta minggu ke-4
  2. Sara (11 penyertaan | +2) – Peserta paling ‘hot‘ di Pakar Niaga
  3. Bahrain (11 penyertaan | +2) – Pemenang cabutan bertuah minggu ke-3
  4. Eryati (4 penyertaan | +0) – Peserta baru minggu ke-5
  5. Syarih (2 penyertaan | +2) – Peserta saat akhir minggu ke-3
  6. Shammira (3 penyertaan) – (Gegurl & blogger cun dari Jitra, Kedah)
  7. Kakiblog (2 penyertaan) – blogwalker paling aktif
  8. Kamil (2 penyertaan) – Peserta minggu ke-4
  9. Danial Naim (2 penyertaan) – Peserta minggu ke-4
  10. Ruzami Salleh (1 penyertaan)
  11. Najibmisbah (1 penyertaan)
  12. Adzril Maizan (1 penyertaan)
  13. Mrhanafi (1 penyertaan)
  14. Joe (1 penyertaan)
  15. Suhaimi Jainal (1 penyertaan)

 

PENGHARGAAN

Sebagai tanda penghargaan, kami sekali lagi ‘highlight’ semula pemenang cabutan bertuah minggu ke-3. Pihak kami ingin mengucapkan TAHNIAH! kepada pemenang cabutan bertuah di minggu ke-3, yakni saudara Bahrain aka AkuBahrain (akubahrain.com)

TAHNIAH!  TAHNIAH! TAHNIAH!

Beliau telah memiliki weblog nya yang bernama:-

Adarain.com

Blog Adarain.com

 

SINOPSIS KEMPEN DOMAIN PERCUMA PAKAR NIAGA

Kempen sebegini  adalah suatu peluang untuk rakan-rakan blogger yang mempunyai impian untuk menaiktaraf pengetahuan mereka dalam dunia blogging tanpa sebarang modal. Ramai rakan blogger yang bermula dengan platform sistem CMS (pengurusan kandungan) dari Blogger mengimpikan untuk memiliki weblog melalui platform WordPress atau mengimpikan untuk setanding dengan rakan-rakan blogger yang telah terkenal seperti Denaihati, Amanz, MohdFairiz aka Reezluv dan sebagainya.

Oleh kerana ia memerlukan pengetahuan yang teknikal & modal, mungkin ramai yang mengambil sikap tunggu & lihat. Jika diberi tugasan ini kepada designer atau webmaster untuk setupkan weblog WordPress, cas dikenakan untuk setup weblog ini paling minimum sahaja sudah RM100.00. Servis design blog yang murah sekitar RM250  & ke atas. Kos domain & hosting tidak termasuk lagi dalam pakej.

Iya lah, hasil pendapatan di blog peribadi belum ‘masyuk’ lagi.. Bila dah nak ‘famous’ sikit dan dah ada modal, baru ‘upgrade’.

Hal ini suatu pengalaman yang pernah kami lalui juga. Tak mustahil sebahagian dari kita akan bertindak sedemikian juga.

Perjalanan dunia blogging Denaihati juga sama iaitu bermula dari platform blogger & kemudiannya beralih ke platform WordPress untuk mendapatkan autoriti & fungsi pengurusan blog yang lebih dinamik & canggih. Suatu pilihan yang tepat & sangat bijak! Tahniah kepada rakan-rakan blogger yang telah berjaya menempah nama di persada tanah air!

Dengan memiliki domain & hosting sponsor dari Pakar Niaga, anda boleh setup blog Wordpess kurang dari 1 minit! Semudah 1 klik! Ya! benar! Setup weblog WordPress tidak lagi sesukar dahulu! Hosting yang canggih & disediakan puluhan sistem web dengan proses pemasangan automatik! Tak percaya, cubalah.. ^_^

 Sistem Pemasangan Web Automatik

 

KEPUTUSAN DOMAIN PERCUMA MINGGU KE-6

Kini dinanti-nantikan pengumuman untuk cabaran Domain Percuma minggu ke-6 ini..

Diumumkan…. @Jeng3x ~~~ (kasi suspen lagi..)

 

Oleh kerana pihak kami memerlukan 3 pemenang sekali gus, minggu ini pihak kami masih belum mendapat 3 pemenang bertuah. Walaupun ada seorang rakan yang sudah menjawab hampir tepat di minggu ke-4.

Berita Baik!

Di minggu ke-6 ini terdapat seorang peserta yang telah berjaya menjawab dengan ‘tepat’.. Pihak kami tidak boleh mengumumkan lagi kerana masih belum cukup 3 pemenang. @Rahsia2x ~ . Kami akan membawa senarai nama pemenang keseluruhan (setelah cukup 3 pemenang dengan jawapan yang tepat atau hampir tepat) di minggu ke-7 atau minggu yang seterusnya.

Minggu ke-7 ini mungkin minggu berakhirnya kempen ini kerana berbaki 1 peserta & cabutan bertuah juga akan dilaksanakan.

Ini suatu peluang yang baik!

Masih ada peluang untuk menjawab & mengumpul jumlah penyertaan!

Maka hadiah Domain Percuma & Hosting Percuma ini dibawa lagi ke minggu ke-7.

 

TEMPAT PERTAMA

  1. Domain .COM / .NET / .ORG / .INFO / .BIZ PERCUMA!
  2. Hosting 2GB PERCUMA!
  3. BONUS! Diberikan akaun sebagai Manager Prepaid PakarSMS yang bernilai RM89.90. Disponsor oleh PakarSMS.net
  4. Peluang berganda di cabutan bertuah pada akhir kempen.

 

TEMPAT KEDUA

  1. Hosting 2GB PERCUMA!
  2. BONUS! Diberikan akaun sebagai Manager Prepaid PakarSMS yang bernilai RM89.90. Disponsor oleh PakarSMS.net

 

TEMPAT KETIGA

  1. Hosting 2GB PERCUMA!

 

Minggu ke-7 ini TIADA cabutan bertuah. Tetapi jumlah penyertaan terkumpul akan dibawa ke cabutan bertuah seterusnya atau setelah cukup 3 pemenang utama. Mungkin minggu ke-7 ini!

Bilangan penyertaan ini adalah berdasarkan bilangan jawapan terkumpul yang telah dijawab oleh peserta dari minggu 1 hingga minggu ke-5.

Minggu 1 –  1 jawapan = 1 penyertaan
Minggu 2 – 2 jawapan = 2 penyertaan
Minggu 3 – 2 jawapan = 2 penyertaan
Minggu 4 – 2 jawapan = 2 penyertaan
Minggu 5 – 2 jawapan = 2 penyertaan
Minggu 6 – 2 jawapan = 2 penyertaan

Kempen Terbaru!
Minggu 7 – 3 jawapan = 3 penyertaan

BERITA BAIK!

2 penyertaan tambahan akan diberikan kepada rakan-rakan yang membuka artikel untuk mempromosikan kempen ini di blog masing-masing. Ia diberi setiap kali terdapat artikel atau entri baru dibuka. Lebih banyak anda membuka entri atau artikel baru mengenai kempen ini, lebih banyak penyertaan anda!

Minggu ke-7 ini, kami sekali lagi memberi peluang yang sama. Peserta boleh menjawab 3 jawapan & layak memperoleh 3 penyertaan untuk kempen cabutan bertuah ini.

Penyertaan berakhir pada 11 Julai 2013 jam 11.59PM & keputusan akan dimaklumkan pada 12 Julai 2013 jam 1.00PM.

 

Petunjuk aka ‘Clue’ kali ini di minggu ini ialah,

 

dari RM0.00 sehingga RM2.00

 

Domain Percuma | Teka Iklan

Domain Percuma | Teka Iklan

Sila mencuba! Sila jawab di http://www.pakarniaga.com/domain-percuma/ atau klik sini.

Semoga berjaya!

 

Ikhlas,

 

Pakar Niaga

Close


Kongsi Kepada Rakan

Arrow Left Kongsilah info ini kepada keluarga, sanak-saudara serta kenalan anda. Semudah klik 'LIKE' & 'SHARE'. Pahala pun dapat. Sebarang cadangan untuk memperbaiki mutu & kualiti perkhidmatan kami amat dialu-alukan. Kami dahului ribuan terima kasih.

21 Pendapat setakat ini.

  1. Assalamualaikum….

    Salam Ramadhan Al-Mubarak untuk admin Tuan AminJohar serta team2 mereka dan tidak lupa kepada semua peserta yg mengambil bahagian dalam contest ini. Selamat berpuasa, maaf,zahir dan batin.

    Sekian,terima kasih.

    • Pakar Niaga says:

      Waalaikummussalam w.b.t,

      Salam Ramadan untuk @Kamil Salleh seisi keluarga. :-)
      Masa berbuka sudah makin tiba. Selamat berbuka puasa semua.

      Ikhlas,

      Pakar Niaga

  2. Shammira says:

    Amboeh tagline ..hahahaha
    nk teka lagi eyh..

    domain idaman : amyyranuart .com

    jawapan 1 :RM1.95
    jawapan 2 :RM1.59
    jawapan 3 :RM0.99

    • Pakar Niaga says:

      TAHNIAH @Shammira,
      3 penyertaan untuk minggu ini.. Nantikan jawapannya.. Kurang 1 1/2 hari sahaja lagi..

      Ikhlas,

      Pakar Niaga

  3. Satu entri terbaru sebagai promosi untuk domain percuma ini. Saya lakukan sekadar untuk mempromosikan pakarniaga.com untuk penjenamaan pihak tuan dan juga diri saya (blog saya).

    http://bloggertopstar.blogspot.com/2013/07/peluang-terakhir-domain-dan-hosting.html

    Semoga, pihak tuan terasa teruja.
    Sekian, terima kasih.

    • Pakar Niaga says:

      @Kamil Salleh,

      Terima kasih atas sokongan yang diberikan. Tambahan 2 penyertaan untuk @Kamil Salleh!
      TAHNIAH!

      Ikhlas,

      Pakar Niaga

  4. Setelah di analisis daripada minggu pertama hingga ke minggu ke 6, hanya di minggu ke 4 sahaja ada yang meneka hampit tepat. Apabila keputusan minggu ke 6 ada peserta jawab dengan tepat. Saya akan pilih untuk minggu terakhir ini dengan jawapan yang saya berikan dahulu yang saya rasakan memang tepat iaitu saya pilih:
    Domain Impian: www. bloggertopstar .com

    Jawapan 1: RM0.95 (ulangan minggu ke 6)
    Jawapan 2: RM1.00 (ulangan minggu ke 6)
    Jawapan 3: RM1.90 (pilihan ikut Bahrain)

    Sekian, terima kasih. Selamat meneka!!

    • Pakar Niaga says:

      @Kamil Salleh,

      3 Jawapan, untuk 3 penyertaan tambahan. TAHNIAH! Bahang kehangatan kempen semakin terasa.
      Masing-masing sedaya upaya membuat tekaan yang mungkin mengena.
      Selamat berusaha. :-)

      Ikhlas,

      Pakar Niaga

  5. Syarih says:

    Jawapannya: rm0.60 & rm1.85

  6. Sara says:

    jwpn:o.90 dan 1.50

  7. eryati says:

    Jwpn mmgu k6 sy tlepas
    Ni jwpn tekaan
    1.rm0.90
    2.rm1.85


 

Pakar Niaga Brand Supporter

FANPAGE




KONGSILAH INFO INI


Share